Από την κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου

 

Ποιός είπε πως τα κατοικίδια των κτηνιάτρων,

δεν κάνουν.........."αταξίες"?

Ιδού λοιπόν ο "εκκολαπτόμενος" κτηνίατρος της οικογένειας του ιατρείου μας , που αποφάσισε να μας τρομάξει .........Χριστουγεννιάτικα!

 

Ο κύριος Καλαμάρης είναι το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Εγκαταλείφθηκε από τους πρώην ιδιοκτήτες του μέσα στο κλουβί μεταφοράς του και ευτυχώς έξω από την πόρτα κτηνιατρείου στην πόλη μας.

Η συνάδελφος που τον περιποιήθηκε και τον φρόντισε τις πρώτες ώρες της εγκατάλειψής του ζήτησε και την δική μας βοήθεια στην ανεύρεση στέγης για τον μικρό. Η πρόσφατη απώλεια του δικού μας "Σαλαμάκη" ο οποίος έμοιαζε πολύ στον νεοεγκαταλειφθέντα, μας έκανε να αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε τον πολύ χαριτωμένο μικρό, αφού έτσι κι αλλιώς ............. it was love at first site!!!!

Ο μικρός κύριος "Καλαμάρης" λοιπόν,(έτσι μας ήρθε να τον ονομάσουμε!) αποφάσισε αυτά τα Χριστούγεννα να μας ...........λαχταρίσει!

Το άνοιγμα ενός Χριστουγεννιάτικου δώρου και η απερίσκεπτη ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ μου κίνηση να αφήσω την κορδέλα περιτυλίγματος εκτεθειμένη πάνω στο τραπέζι !!!!!! ( ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ!!!!!! ), είχε σαν αποτέλεσμα ο μικρός μας φίλος να κινδυνεύσει.

Αδιανόητο το πως κατάφερε να καταπιεί την κορδέλα μήκους σχεδόν 90 εκατοστών , μα ακόμα πιο αδιανόητο το πως κατάφερε να την αποβάλλει 2 ημέρες μετά, μαντέψτε από που!!!!!!!!!!!!

 


Όταν διαπίστωσα πως η κορδέλα είχε εξαφανιστεί από το τραπέζι δεν φαντάστηκα ΠΟΥ θα είχε καταλήξει. Όταν όμως την επόμενη ημέρα βρήκα μασημένα κομματάκια της κοντά στο κρεββατάκι του κυρίου Καλαμάρη άρχισα να ανησυχώ! Το ίδιο βράδυ ο μικρός ( που κατά τα άλλα είναι ιδιαίτερα "φαγανός" ) αρνήθηκε το βραδυνό γεύμα του, έκανε δύο εμετούς  και το επόμενο πρωί η αμμοδόχος του που συνήθως "τιμάται" 2 και 3 φορές την ημέρα ήταν ΑΔΕΙΑ! Χωρίς δεύτερη σκέψη προετοιμάσαμε το ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ για τον κύριο Καλαμάρη, ο οποίος στο άκουσμα της απόφασής μου να ανοίξω την "Κοιλίτσα" του για να βγάλω την κορδέλα που ήμουν τόσο σίγουρη πως είχε καταβροχθίσει..................αποφάσισε να με απαλλάξει από τον κόπο!


 

 

 

Μας είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψουμε πως ένα τέτοιο ξένο σώμα κατάφερε να διανύσει όλη τη διαδρομή του πεπτικού σωλήνα του ζώου και να βγει άθικτο από τον πρωκτό του χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή βλάβη.


Μία κορδέλα ( αυτού του μήκους!!!) θα μπορούσε να έχει προκαλέσει σοβαρότατη ζημιά στο έντερο του ζώου ( Εγκολεασμό) και να επιφέρει ακόμα και το θάνατό του αν δεν γινόταν αντιληπτή. Τα υφασμάτινα ξένα σώματα είναι από τα πιο επικίνδυνα όχι μόνο λόγω της βλάβης που προκαλούν στην λειτουργία του εντέρου, αλλά κυρίως γιατί ο εντοπισμός τους είναι πάρα πολύ δύσκολος με τα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα.

Ένα υφασμάτινο ξένο σώμα δεν εντοπίζεται ακτινολογικά, παρά μόνον όταν πια είναι αργά, αφού δηλαδή έχει προκαλέσει εγκολεασμό του εντέρου!

Οι πιθανότητες ένα τέτοιο ξένο σώμα  και ειδικά αυτού του μήκους να αποβληθεί κατά την αφόδευση είναι από ελάχιστες έως μηδενικές!

Φαίνεται όμως πως ο Άγιος Βασίλης μας επισκέφθηκε και φέτος και το δώρο του ήταν να βοηθήσει το μικρό μας φίλο! .........Άγιο είχε δηλαδή ο Καλαμάρης!


..............Μήπως να τον στείλουμε να παίξει ένα ...........JOKER???????

Ηθικόν Δίδαγμα από τον κύριο Καλαμάρη:

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!!!

και ένα μήνυμα για τη μαμά του:

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο ................ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!


 

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ, Ο ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ!!!!!

FaLang translation system by Faboba