Από τις Κτηνιάτρους Μποζίκα Μαρία και Νταβλούρου Βασιλική.

 Μην σας ξεγελάει το όνομα, δεν είναι ούτε φάντασμα, ούτε κάποιο άλλο τρομακτικό πλάσμα.

Αναφερόμαστε στο καινούριο μέλος της οικογένειας του ιατρείου μας! Την μικρή μας ΜΑΥΡΗ γάτα! Κάποιοι από εσάς την έχετε ήδη γνωρίσει αφού κυκλοφορεί ελέυθερη, ωραία και ατρόμητη μέσα στο χώρο του ιατρείου μας και............δύσκολα περνάει απαρατήρητη.

Η Spooky λοιπόν ήρθε για πρώτη φορά στο ιατρείο πριν από περίπου 6 μήνες. Ήταν ένα μικρό, τρομαγμένο και απίστευτα ταλαιπωρημένο γατάκι μόλις 3 μηνών! Την μικρή έφεραν στο ιατρείο μας κάποιοι συμπολίτες που την βρήκαν κυριολεκτικά ετοιμαθάνατη σε ένα κάδο σκουπιδιών του Δήμου.

Η πρώτη εικόνα ήταν όχι μόνον απογοητευτική, αλλά πραγματικά αποκρουστική!

Το γατάκι μάλλον είχε δεχθεί επίθεση στο κεφάλι του από σκύλο, με αποτέλεσμα να λείπει όλο το δέρμα και οι μύες της δεξιάς πλευράς του προσώπου του. Το ματάκι του ως εκ θαύματος είχε σωθεί, όμως έλειπαν ακόμα και τα βλέφαρά του.

Η πρώτη σκέψη των ανθρώπων που την έφεραν σε εμάς, ήταν να γίνει ευθανασία στο ζώο, αφού οι ελπίδες για την διάσωσή του ήταν ελάχιστες. Ακόμα και η γνάθος της από τη δεξιά πλευρά ήταν εκτεθειμένη έως το κόκκαλο. Έτσι, την άφησαν σε εμάς σίγουροι πως θα προχωρούσαμε σε ευθανασία!

Εμείς όμως, κατευθυνόμενοι πάντα από την σοφή μέντορά μας Δόκτωρα Φόρεστ Τζούνιορ, αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στη μικρή μας φίλη.

Αφού διαπιστώσαμε ότι παρά τον σοβαρότατο τραυματισμό της η μικρή μπορούσε να φάει, να πιεί και γενικά να λειτουργεί σαν ένα φυσιολογικότατο ζώο, αποφασίσασμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες ανάπλασης του δέρματός της! Μια προσπάθεια που εκτός από εμάς, την πίστεψαν και υποστήριξαν οι καλοί και πιστοί μας φίλοι από .......την άλλη πλευρά του πλανήτη!

 

Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην καλή μας φίλη και υπέροχη νοσηλεύτρια από την κλινική ζώων του Goddard  Veterinary Group στο Λονδίνο, κυρία Dianne Searle, για τη δωρεά των ειδικών και ακριβών! υλικών ανάπλασης δέρματος (Intrasite Gel), που χρησιμοποιήσαμε για να βοηθήσουμε τη μικρή μας φίλη!

Όμως η διαδικασία ανάπλασης του δέρματος της γατούλας μας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Χρειάστηκαν αμέτρητες μικρές επεμβάσεις νεαροποίησης (ξυσίματος) του τραύματός της, ραφών και εφαρμογής ειδικών υλικών (Intrasite gel, Manuka honey), για πολλές εβδομάδες.

Χρειάστηκε να την κοιμίσουμε πάρα πολλές φορές, σχεδόν μέρα παρά μέρα, προκειμένου να καθαρίσουμε και να περιποιηθούμε τις πληγές της, μιας και η Spooky είχε από τότε αυτόν τον πεισματάρικο και ατίθασο χαρακτήρα και προφανώς δεν μας άφηνε να την πειράζουμε στο πρόσωπο.

Σταδιακά, το πρόσωπο της Spooky, άρχισε να καλύπτεται ολοένα και περισσότερο με νέο δέρμα κι εμείς χαιρόμασταταν που τα γιατροσόφια της Δόκτωρος Φόρεστ είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα!

Λίγους μήνες μετά, η Spooky δεν θύμιζε τίποτα από το μικρό τρομαγμένο και "άσχημο" πλασματάκι που μας άφησαν στο ιατρείο! Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε τη μεταμόρφωση. Το μικρό "τερατάκι" έγινε μια πολύ όμορφη γάτα!

Ακόμα και οι άνθρωποι που μας την άφησαν, όταν μερικούς μήνες μετά ήρθαν ξανά στο ιατρείο, δεν πίστευαν πως η μικρή .......ζεί και βασιλεύει!!!

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι ήταν πλέον καιρός να αρχίσουμε να αναζητούμε ένα καλό σπίτι για να στεγάσει τη μικρή Spooky!

Όμως, με το πέρασμα του χρόνου δενόμασταν ολοένα και περισσότερο μαζί της και η απόφαση να την δώσουμε για υιοθεσία γινόταν όλο και πιο δύσκολη. Θα πρέπει να πούμε ότι αρκετοί φίλοι του ιατρείου μας που την είδαν και άκουσαν την ιστορία της συγκινήθηκαν και προσφέρθηκαν να την υιοθετήσουν, όμως όλο και κάποια δικαιολογία βρήσκαμε........θέλει ακόμα δουλειά για να κλείσει η πληγή της, πρέπει να την αποπαρασιτώσουμε και εμβολιάσουμε, πρέπει να την κοινωνικοποιήσουμε εφόσον το ζώο έχει περάσει πολλές εβδομάδες μέσα στο κλουβί νοσηλείας, κτλ, κτλ.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη!!!!!!!!!!!!!

Η αλήθεια είναι πως πάντα μας έλειπε μια ΜΑΥΡΗ γάτα από το ιατρείο μας, αλλά μιας και δεν υπήρχε κάποια θέση εργασίας διαθέσιμη.......αποφασίσαμε να την κρατήσουμε για ..............ΓΟΥΡΙ!

Το..........Spooky μας λοιπόν κυκλοφορεί ελεύθερο στο ιατρείο, επιβλέπει, κάνει παρέα στα νοσηλευόμενά μας, ε.......και καμιά φορά τους κλέβει λίγο φαγητό...........αλλά τι να κάνουμε!!!!

Λίγο ακόμα μας έχει μείνει για να κλείσουμε εντελώς την πληγή της και να την αφήσουμε πίσω σαν μια ..........κακή ανάμνηση! Η ίδια έχει ξεπεράσει το φόβο της για τους σκύλους και φαίνεται πως τίποτα πια δεν μπορεί να την τρομάξει!

Καλωσορίζουμε λοιπόν και την Spooky στην οικογένειά μας και ...................ο Θεός βοηθός!!!!!!

 

FaLang translation system by Faboba