Από την Κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου. BVM, MRCVS, GPCert(ExAP).

 

Αυτή είναι η ΧΑΡΑ!.....και ναι, είναι πάντα μέσα στην τρελλή χαρά!!! Όμως.........μην σας ξεγελάει το αθώο βλέμμα, ούτε το κοτσίδι!!!!!!

Και γενικότερα μιλώντας, όταν ο σκύλος σας κάθεται ήσυχα και........."τακτοποιημένα" έχοντας βλέμμα "αγίου" μπροστά από τον καναπέ σας..........κοιτάξτε μήπως έχει....."τακτοποιήσει" καμιά γωνίτσα του καναπέ σας!!!!!!

Κι αν εσείς αγαπημένοι σκύλοι νομίζετε πως μπορείτε να ξεγελάτε με τις "τσαχπινιές" σας τους αθώους ιδιοκτήτες σας...........μην ξεχνάτε πως υπάρχει και ο.........ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ!!!! Εκεί τα πράγματα "σκουραίνουν"! Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει και η αταξία σας θα φανερωθεί!!! ..........ακόμα κι αν χρειαστεί η Κτηνίατρος να ξηλώσει την πολυθρόνα της για να αποδείξει την αιτία που σας οδήγησε στο ................χειρουργικό της τραπέζι!!!!

Η αγαπημένη μας Χαρά λοιπόν, ήρθε στο ιατρείο να εξετασθεί διότι παρουσίαζε εμετούς για αρκετές ημέρες! Οι διατροφικές ατασταλίες όμως στις οποίες υποπίπτει συχνά......με τη βοήθεια της γλυκύτατης ιδιοκτήτριάς της,.........δεν μας ανησύχησαν αρχικά. Η Χαρά και στο παρελθόν είχε εκδηλώσει εμέτους, όταν τύχαινε να δοκιμάσει "λίγο" από το νοστιμότατο φαγητό που ετοίμαζε η "μαμά" της!

Αυτή τη φορά όμως οι εμετοί της ήταν πιο σταθεροί σε συχνότητα και πιο έντονοι. Έτσι, για να είμαστε πιο ασφαλείς, αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ακτινογραφία στην "κοιλίτσα" της μικρής Χαράς!..........και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!

 

Θα πρέπει να ομολογήσω πως χρειάστηκε να επαναλάβουμε την ακτινογραφία 2 ή 3 φορές και να ψάξουμε "εξονυχιστικά" την κασέτα του ακτινογραφικού φιλμ, το τραπέζι του ακτινολογικού μηχανήματος, ακόμα και όλο το εμφανιστήριό μας, για να πιστέψουμε πως το αντικείμενο που εμφανίζεται στην ακτινογραφία ήταν όντως μέσα στο στομάχι της Χαράς και δεν επρόκειτο για κάποιο "ατύχημα" κατά τη λήψη της ακτινογραφίας!!!!!!!!!

Αφού βεβαιωθήκαμε λοιπόν πως το εν λόγω αντικείμενο ήταν όντως μέσα στην κοιλίτσα της μικρής.........και εφόσον η ίδια αρνούνταν κατηγορηματικά την ενοχή της!!! και συνέχιζε να επιδεικνύει την ομορφιά και το κοτσίδι της κοιτώντας μας με βλέμμα απλανές ως "αθώα περιστερά".......δεν μας έμενε άλλη επιλογή από το να αρχίσουμε να ανακρίνουμε την ιδιοκτήτρια!!!!

Πως το συγκεκριμένο αντικείμενο ήταν ένα σύρμα συρραπτικού ήταν προφανές! Το μέγεθός του όμως δεν ταίριαζε σε ένα κοινό συρραπτικό μηχάνημα! Έτσι, αφού στερέψαμε από ιδέες σχετικά με το που θα μπορούσε να το έχει βρεί η Χαρά το συρραπτικό, εφόσον στο σπίτι της δεν υπάρχει........και αφού ενοχοποιήσαμε όλους τους γνωστούς και φίλους που ίσως και να μην μαζεύουν τα συρραπτικά συρματάκια από το πάτωμα του σπιτιού τους..........τότε η ιδιοκτήτρια μας εκμυστηρεύτηκε πως η Χαρά είναι γενικώς λίγο....άτακτη στο σπίτι αλλά όλα συγχωρούνται όταν κουνάει εκείνο το..........κοτσίδι!!!

Όταν ζητήσαμε από την ιδιοκτήτρια να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένη ως προς τον χαρακτηρισμό "άτακτη", τότε εκείνη μας άνοιξε την καρδιά της και μας τα είπε.......ΟΛΑ!!!

Η Χαρά "μασουλάει" τα πάντα μέσα στο σπίτι! .....παπούτσια, χαλιά, τοίχους, καρέκλες, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ!!!!!!!!!

ΩΩΩΩΩΩΩΠ!

Εκεί διακόψαμε την αφήγηση!!!!!!

ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ!! 

Η ιδιοκτήτρια μόλις είχε πει τη μαγική λέξη: "ΚΑΝΑΠΕΣ"!

.....εκεί ακριβώς ήταν που η μικρή Χαρά κατέβασε το κεφάλι και τότε όλοι καταλάβαμε τι είχε γίνει...............

Χρειάστηκε βέβαια να ξηλώσουμε λιγάκι μια πολυθρόνα του κτηνιατρείου και να ακτινογραφήσουμε το συρραπτικό συρματάκι δίπλα από την κοιλίτσα της Χαράς για βεβαιωθούμε πως όντως επρόκειτο για το συρραπτικό σύρμα του καναπέ της ιδιοκτήτριας!

 

Το καλό στην περίπτωση της Χαράς ήταν πως ένα συρμάτινο αντικείμενο είναι "ακτινοσκιερό"! Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα στην ακτινογραφία, σε αντίθεση με άλλα συχνά ξένα σώματα που οι κατοικίδιοι σκύλοι καταπίνουν (κάλτσες, λαστιχένια αντικείμενα, πλαστικά κτλ.).

Το ανησυχητικό όμως στην περίπτωση της Χαράς ήταν πως τα σύρματα συρραπτικών περιέχουν συνήθως ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ! (επικάλυψη ψευδαργύρου). Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση στο ζώο. Διαβάστε για την δηλητηρίαση από ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ εδώ.

Το μέγεθος λοιπόν αλλά και η σύσταση του αντικειμένου επέβαλαν την άμεση παρέμβασή μας. Η μικρή Χαρά χειρουργήθηκε και  το σύρμα αφαιρέθηκε από το στομάχι της. Ο εντοπισμός του σύρματος μέσα στο στομάχι ήταν ιδιαίτερα δύσκολος διότι είχε επικαλυφθεί από τρίχες που το ζώο προφανώς κατάπινε όταν καθάριζε το τρίχωμά του. Αυτό βέβαια ίσως και να ήταν σωτήριο στην περίπτωσή μας διότι τα αιχμηρά άκρα του σύρματος δεν τρύπησαν το στομάχι της. 

 

 

Τώρα πια η Χαρά έχει αναρρώσει πλήρως από το χειρουργείο, με τη φροντίδα και αγάπη της ιδοκτήτριάς της. Ελπίζουμε να μην ετοιμάζει νέες περιπέτειες για την μαμά της που τόσο πολύ την αγαπάει και την προσέχει.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ λοιπόν! όταν ο σκύλος σας περνάει ώρες κρυμμένος κάτω από τον καναπέ, μάλλον κάπου ακονίζει τα δοντάκια του!

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba