Ως μέλος της VIN, μιας παγκόσμιας κοινότητας κτηνιάτρων που στόχο έχει την επιστημονική κατάρτιση και υποστήριξη συναδέλφων από όλο τον κόσμο, έχω πρόσβαση σε άρθρα και πηγές πληροφοριών που αφορούν στην υγεία των κατοικιδίων μας. Πρόκειται για μια ανεκτίμητης αξίας πηγή γνώσης την οποία αξιοποιώ εδώ και πολλά χρόνια. Στην κοινότητα αυτή μπορεί ο κάθε Κτηνίατρος μέλος, να αναζητήσει πληροφορίες και γνώση για οποιοδήποτε επιστημονικό θέμα τον απασχολεί.
Η κοινότητα αυτή είναι κλειστή μόνον για Κτηνιάτρους και ο λόγος είναι προφανής. Οι πληροφορίες και γνώσεις που μπορεί κανείς να βρει εκεί, θα πρέπει να διαχειρίζονται με ευθύνη από ειδικούς. Προσφέρεται όμως μια τεράστια λίστα πηγών πληροφοριών και για ιδιοκτήτες κατοικιδίων, με άρθρα προσεκτικά γραμμένα προκειμένου να γίνονται κατανοητά και να παρέχουν την μέγιστη δυνατή βοήθεια σε όσους την αναζητούν.
Φυσικά, το ενδιαφέρον όλων μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι και θα εξακολουθεί να είναι για καιρό ακόμα, η Πανδημία!
Φοβόμουν να αγγίξω αυτό το δύσκολο θέμα μέχρι τώρα και φοβόμουν να απαντώ στις ερωτήσεις όλων εκείνων που φυσικά ανησυχούν τόσο για την υγεία την δική τους όσο και των κατοικιδίων τους.
Όποιος αντιλαμβάνεται την ευθύνη που φέρει όταν διαχειρίζεται δημόσιο λόγο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην προσέγγιση ενός τέτοιου θέματος. (Και του οποιουδήποτε θέματος δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση με ψιλά γράμματα που δεν είναι της ώρας!)
Ούτε την εμπειρία λοιπόν είχα, ούτε την γνώση για να μπορώ να μεταφέρω την οποιαδήποτε πληροφορία ή να δώσω την οποιαδήποτε συμβουλή. Κάτι που αρκετοί "ηγέτες" διαδυκτιακών "blogs" και ιστοσελίδων κάνουν με τεράστια ευκολία και τρομακτική ανευθυνότητα.
Μετά από ατελείωτες ώρες μελέτης, έρευνας , συζητήσεων με συναδέλφους στο εξωτερικό, αποφάσισα να αρχίσω δειλά δειλά να αγγίζω αυτό το τόσο δύσκολο θέμα, διαβάζοντας και ψάχνοντας!
Τώρα πια, έχουν συγκεντρωθεί αρκετές πληροφορίες, μελέτες και στοιχεία που οι επιστήμονες μας παραθέτουν προκειμένου να μπορούμε και εμείς, οι κτηνίατροι της κλινικής πράξης, να μεταφέρουμε σε όλους εσάς.
Σε αυτή μου την προσπάθεια λοιπόν να σας μεταφέρω αξιόπιστες συμβουλές και γνώσεις, έχοντας οδηγό μου έγκυρες ιστοσελίδες και σοβαρά επιστημονικά άρθρα, θα αρχίσω να σας παραθέτω διευθύνσεις ιστοσελίδων αλλά και άρθρα, όπου και όσο μπορώ μετεφρασμένα και γραμμένα σε απλή γλώσσα για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν στα αγγλικά. Με την ελπίδα, ( που ως γνωστόν πεθαίνει τελευταία ), να ακούω λιγότερα...... "έχω διαβάσει εγώ!!!!!!!!(πού??? πείτε μου και μένα που ψάχνω καιρό τώρα!)
Ξέρω τι γίνεται! (αλήθεια? Εξηγήστε μου και εμένα της καημένης)
Είναι άσχημο να ζει κανείς στο σκοτάδι, αλλά πιο άσχημο είναι να μην θέλει να βγει από αυτό!
Μία από τις πιο αξιόπιστες λοιπόν ιστοσελίδες, είναι αυτή του κέντρου CDC (Centers for Disease Control and Prevention).
Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης τόσο δικής μου όσο και δικής σας, θα προσπαθήσω να σας παραθέτω μετεφρασμένα άρθρα από αυτές τις ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ επιστημονικές πηγές σχετικά με την πανδημία και τα κατοικίδιά μας.
Οποιαδήποτε πληροφορία θα σας παραθέτω σχετικά με την πανδημία και τα ζώα, θα προέρχεται από πηγές τις οποίες θα αναφέρω και θα είναι απλή μεταφορά γνώσης και σε καμία περίπτωση προσωπική γνώμη ( δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση) ή άποψη! ( ανήκω στην κατηγορία αυτών που ΔΕΝ τα ξέρουν όλα!)
Ελπίζω να βοηθήσω και να βρείτε τις πληροφορίες που θα σας παραθέτω σιγά σιγά, ΧΡΗΣΙΜΕΣ αλλά και ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΕΣ!
Έτσι κιαλλιώς, Χριστούγεννα σπίτια μας θα κάνουμε............Καιρός για τζάκι και διάβασμα!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
 
 https://www.cdc.gov/healthypets/covid-19/index.html?fbclid=IwAR2ao2Y179GUEPsnyGEUEJhT3xVHOn9sQGb1vSXb0q47MHTNgXxtz_KGjzQ
FaLang translation system by Faboba