Από την υπεύθυνη Κτηνίατρο και ιδιοκτήτρια, Βασιλική Α.Νταβλούρου. BVM, GPCert(ExAP),MRCVS.

 

Make a Decision

Once you make a decision the universe conspires to make it happen.

View more

Στις 31 Αυγούστου του 2009, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Και όπως για κάθε όνειρο που στο τέλος πραγματοποιείται, το "μυστικό" κρύβεται πίσω από την αφοσίωση στον στόχο, την σκληρή και ΕΝΤΙΜΗ εργασία και τον οραματισμό! Μαζί με φίλους-συνοδοιπόρους και την οικογένειά μου, γιόρτασα τα εγκαίνια του ιατρείου μικρών ζώων που για τόσα χρόνια αγωνιζόμουν. Η ιστορία του ιατρείου μου είναι μακρόχρονη, από την σύλληψή του ως ιδέα έως την υλοποίησή του και η προσπάθεια βελτίωσης και ανόδου του είναι συνεχής, κόντρα στους καιρούς και τα "εμπόδια"!

 

Η επιθυμία μου να ασχοληθώ αποκλειστικά με την Κτηνιατρική κλινική πράξη ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου, μετά το τέλος των οποίων αποφάσισα να φύγω από την Ελλάδα και να ταξιδέψω ανά τον κόσμο με στόχο τόσο να αποκτήσω όσο το δυνατό μεγαλύτερη εμπειρία στο αντικείμενο που με ενδιέφερε περισσότερο, την παθολογία και  την χειρουργική ζώων συντροφιάς, αλλά και να ικανοποιήσω την επιθυμία μου να δω και να γνωρίσω διαφορετικά μέρη της Γης και άλλους πολιτισμούς.

 

Το ταξίδι μου άρχισε από το Ηνωμένο Βασίλειο που αποτέλεσε την έδρα των εξορμήσεών μου. Εκεί, εργάστηκα σε πολλές κλινικές ζώων συντροφιάς αλλά και παραγωγικών/ιπποειδών.Εργάσθηκα κοντά σε μεγάλους για εμένα δασκάλους-συναδέλφους τους οποίους πάντα θα ευγνωμονώ για την ανεκτίμητη βοήθεια που μου προσέφεραν .

 

Ξεκίνησα ως βοηθός κτηνιάτρου σε ένα ιατρείο μικρών ζώων στην επαρχιακή πόλη Spalding της βόρειας Αγγλίας. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπεύθυνο κτηνίατρο κύριο Wayne Smith, για την ανεκτίμητη βόηθεια που μου προσέφερε καθώς και την ενθάρρυνσή του να εξελιχθώ επαγγελματικά αλλά και να ασχοληθώ με την χειρουργική ιδιαίτερα. Αυτός ήταν ο δάσκαλος που μου έμαθε όχι μόνο το πρακτικό κομμάτι της Κτηνιατρικής, αλλά πολύ περισσότερο το ηθικό και έντιμο. Με βοήθησε να πιστέψω πως μπορούσα να τα καταφέρω αρκεί να το έβαζα στόχο, πίστεψε σε εμένα και μου έδωσε τα εφόδια για να συνεχίσω. Οι 10 μήνες παραμονής μου εκεί, μου έδωσαν την απαραίτητη εμπειρία για να προχωρήσω και να αναζητήσω εργασία σε μεγαλύτερες κλινικές και νοσοκομεία της χώρας.

 

Πέρα από την εργασία μου και την απόκτηση εμπειρίας στην κλινική πράξη , φρόντισα η επαγγελματική μου εξέλιξη να υποστηρίζεται από την παρακολούθηση αμέτρητων σεμιναρίων παθολογίας και χειρουργικής όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία).

 

Το αστείρευτο ενδιαφέρον μου για την Kτηνιατρική επιστήμη με ώθησε να ασχοληθώ παράλληλα με διαφορετικά αντικείμενα, ένα από τα οποία ήταν η παθολογία και χειρουργική εξωτικών ειδών (ερπετών-πτηνών-μικρών θηλαστικών-αγρίων ζώων). Το 2005, ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής σχολής στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αποκτώντας τον τίτλο του General Practitioner in Exotic Animal Practice. Το πτυχίο αυτό μου προσέφερε ένα επιπλέον προσόν και την ευκαιρία να εργασθώ σε κλινικές δεύτερης γνώμης για εξωτικά είδη.

 

Η χειρουργική μαλακών μορίων και η ορθοπεδική ήταν και είναι ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά μου.Η μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στο αντικείμενο, πέρα από την εργασία μου σε νοσοκομεία της Αγγλίας φρόντισα να εμπλουτισθεί με παρακολουθήσεις σεμιναρίων και κλινικών σε διάφορα μέρη μεταξύ των οποίων και η κτηνιατρική σχολή της Γλασκώβης. Έως και σήμερα, εξακολουθώ να επιστρέφω συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρακολουθώ σεμινάρια Κτηνιατρικής παθολογίας και χειρουργικής, με στόχο την αδιάκοπη επαγγελματική μου εξέλιξη.

 

Τα τελευταία 4 χρόνια της παραμονής μου στην Αγγλία εργάσθηκα στο Λονδίνο για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία ζώων συντροφιάς, που ανήκει στην αλυσίδα Κτηνιατρικών κλινικών του Goddard Veterinary Group. Έδρα μου ήταν το 24ωρης λειτουργίας νοσοκομείο του group στο ανατολικό Λονδίνο, όπου παρείχα τις υπηρεσίες μου κυρίως ως διανυκτερεύων κτηνίατρος επειγόντων περιστατικών. Στα καθήκοντά μου περιλαμβάνονταν η περίθαλψη και χειρουργική αποκατάσταση τραυματισμένων/νοσούντων ζώων , η κάλυψη επειγόντων περιστατικών και η φροντίδα των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο ζώων. Παράλληλα με την εργασία στο νοσοκομείο, πολύ συχνά κάλυπτα και ημερήσιες θέσεις σε σχεδόν όλα τα ιατρεία που διαθέτει το group ανά το Λονδίνο (περισσότερα από 40!).

 

Η εμπειρία που απέκτησα στο νοσοκομείο ζώων συντροφιάς του Goddard Veterinary Group,ήταν ανεκτίμητη!

Οφείλω να εκφράσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του Goddard Veterinary Group (Κτηνιάτρους, Νοσηλευτικό προσωπικό και Διοίκηση του νοσοκομείου), όχι μόνο για την άψογη αντιμετώπιση και την υπέροχη συνεργασία που είχα και εξακολουθώ να έχω μέχρι και σήμερα, αλλά κυρίως για την αναγνώριση των υπηρεσιών μου και την ενθάρρυνση που μου πρόσφεραν στο νέο ξεκίνημά μου στην Ελλάδα. Δέχτηκα σεβασμό, εκτίμηση, ζεστασιά, φιλία και οικονομική ασφάλεια που μου επέτρεψαν να παλέψω για το στόχο μου απερίσπαστη. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νοιώθω για αυτούς τους ανθρώπους που είχα την τύχη να συναντήσω στο ταξίδι της ζωής μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

 

Συνολικά παρέμεινα στο εξωτερικό για 8 χρόνια. Πάντοτε όμως είχα στο μυαλό μου την ίδια ιδέα . Τον δικό μου χώρο ! Πάντα ήθελα έναν χώρο ιδιαίτερο για την περίθαλψη των μικρών μου ασθενών. Έναν χώρο ιδιαίτερο όχι μόνο ως προς την διαμόρφωσή του αλλά και την ιστορία του.

Το ιατρείο μου βρίσκεται στο ισόγειο του πατρικού μου σπιτιού . Εκεί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα αλλά και που πέρασα τα πρώτα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας. Αυτό το κτίριο μου εμπιστεύθηκαν οι γονείς μου και γι'αυτό τους ευχαριστώ!

 

Αργότερα, το σπίτι αυτό μετετράπει σε mini market . Μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην οποία όλα τα μέλη της οικογένειάς μου και εγώ, δουλέψαμε για 19 χρόνια.

 

Αργότερα πάλι αυτό το ίδιο κτίριο μετετράπει σε διαμέρισμα προς ενοικίαση και κατοικήθηκε  για 10 χρόνια.

 

Και μετά, ήρθε η ώρα να γίνει αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου. Ένα κτηνιατρείο μοναδικό! Ξεχωριστό τόσο στο σχεδιασμό του όσο και στις αξίες και τα ιδανικά που το συνοδεύουν. Αξίες και ιδανικά που δεν είναι τίποτε άλλο από το απόσταγμα των εμπειριών που απέκτησα δουλεύοντας κοντά σε άξιους, έντιμους και αξιοπρεπείς συναδέλφους όλα τα χρόνια παραμονής μου στο εξωτερικό, αλλά και των αρχών που με δίδαξε η οικογένειά μου!

 

Το Κτηνιατρείο αυτό δημιουργήθηκε από εμένα προσωπικά . Η σκέψη για τον σχεδιασμό του μακρόχρονη!  Η διαδικασία δημιουργίας του από την στιγμή που ξεκίνησα να το υλοποιώ, διήρκησε 12 μήνες. Όλες οι δαπάνες καλύφθηκαν από την εργασία μου στο εξωτερικό και όλος ο εξοπλισμός-καινούριος, αγοράσθηκε στην Αγγλία και μεταφέρθηκε εδώ.

 

Δώδεκα μήνες ταυτόχρονης εργασίας μου στο Λονδίνο και επισκέψεις μου εδώ μία φορά το μήνα για συντονισμό των εργασιών. Έτσι, στις 31 Αυγούστου 2009, το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Το ιατρείο μου πήρε ζωή και από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα, εξακολουθεί να μεγαλώνει και να βελτιώνεται, σαν ένας πραγματικός ζωντανός οργανισμός. 

Τα όνειρά μου όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ενός χώρου μοναδικού. Η προσπάθεια συνεχίζεται, κόντρα στους καιρούς και τα "εμπόδια".

 

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010, η σκληρή, έντιμη και ειλικρινής μου προσπάθεια ανταμείφθηκε. Μια επιθυμία που ήταν όνειρο τουλάχιστον 20 ετών, έγινε πραγματικότητα.Το κτίριο που βρισκόταν δίπλα στον αρχικό χώρο του ιατρείου μου από το 1958, έγινε δικό μας! Τώρα πια όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ανακαίνιση του νέου κτιρίου και την επέκταση του ιατρείου, δημιουργώντας ένα χώρο μεγάλο, άνετο, φιλικό και μοναδικό! Έργο που σιγά σιγά ολοκληρώνεται με πολύ προσωπική δουλειά και κόπο.

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που εργάσθηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται στον χώρο μου με τόσον ενθουσιασμό, με βοήθησαν και με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Κυρίως όμως να ευχαριστήσω τους γονείς μου, για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη που έδειξαν στην προσπάθειά μου να αξιοποιήσω αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν πριν από πολλά πολλά χρόνια! 

 

Το ιατρείο μου δεν είναι ένα άψυχο κτίριο. Είναι ένας ζωντανός-εξελισσόμενος οργανισμός, που θα αναπτύσσεται και θα ανανεώνεται ασταμάτητα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήδη με τιμήσατε με την παρουσία σας στο χώρο μου και την εμπιστοσύνη σας στις υπηρεσίες μου. Ευχαριστώ για την συνεχή έμπνευση και ζωντάνια που δίνετε στο ιατρείο μου.

 

Βασιλική Α. Νταβλούρου BVM, GPCert(ExAP), MRCVS

 

 

 
FaLang translation system by Faboba