Από την υπεύθυνη κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου

Το Ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ μηχάνημα. Το μηχάνημα βρίσκεται τοποθετημένο στον χώρο του χειρουργείου, ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος και υποστηρίζεται από τοίχωμα μολύβδου. Στο χώρο επίσης υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός ( ποδιές, γάντια, στρώμα τραπεζιού από μόλυβδο) για την ασφαλή λήψη ακτινογραφιών. Στο χώρο έχει γίνει πλήρης ακτινολογική μελέτη και υπάρχει έγκριση από το ίδρυμα ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

 

Το ακτινολογικό μηχάνημα τοποθετήθηκε στο χώρο του χειρουργείου, προκειμένου να διευκολύνεται η λήψη ακτινογραφιών σε αναισθητοποιημένα ζώα και έτσι να αποφεύγεται η συγκράτησή τους από τους ιδιοκτήτες και επιπλέον να δίνεται η ευκαιρία της άμεσης ακτινογράφησης του ζώου αμέσως πριν και μετά από μία επέμβαση. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελεγχθεί άμεσα το αποτέλεσμα μιας ορθοπεδικής επέμβασης.

Όλες οι ακτινογραφίες που πραγματοποιούνται στο ιατρείο φυλάσσονται σε ειδικούς φακέλους και είναι πάντοτε στην διάθεση των ιδιοκτητών. Επίσης τηρείται και ηλεκρονική αρχειοθέτηση των ακτινογραφιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή έτσι ώστε να διευκολύνεται η αποστολή τους προς τους ιδιοκτήτες μέσω e-mail.

Πέρα από τις ακτινογραφίες που πραγματοποιούνται για διαγνωστικούς σκοπούς στις περιπτώσεις νοσούντων ζώων, στο ιατρείο μας προσπαθούμε να εφαρμόζουμε και το σύστημα της προληπτικής ακτινολογικής εξέτασης μεγαλόσωμων σκύλων για την διάγνωση κληρονομικών παθήσεων, όπως η "Δυσπλασία" του ισχίου.

 

Στο ιατρείο μας υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποστολής των ακτινογραφιών είτε στην Αγγλία είτε στην Αμερική, σε ειδικούς Ακτινολόγους και Ορθοπεδικούς, όταν κρίνεται απαραίτητη η λήψη δεύτερης γνώμης. Το ιατρείο μας είναι επίσης μέλος του ομίλου IDEXX και είμαστε συνδρομητές της υπηρεσίας IDEXX TELEMEDICINE. Πρόκειται για μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών δεύτερης γνώμης από την Αμερική που μας δίνει την δυνατότητα να αποστέλλουμε τις ακτινογραφίες που πραγματοποιούμε στο εξωτερικό, για δεύτερη γνώμη από ειδικευμένους στην ακτινολογία κτηνιάτρους.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba