Από την υπεύθυνη κτηνίατρο και ιδιοκτήτρια Βασιλική Α. Νταβλούρου.

Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας αιματολογικό (LEISER CYTE) και βιοχημικό (VET TEST) αναλυτή . Αυτό σημαίνει πως όλες οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις των ασθενών ζώων μπορούν να γίνονται άμεσα στο ιατρείο, προκειμένου να επιτυγχάνεται ταχεία διάγνωση και έναρξη της απαραίτητης θεραπείας.

Για τις πιο εξειδικευμένες εξετάσεις (ουρολογικές, ορμονολογικές, αιματολογικές, καλλιέργειες κτλ.), έχουμε εξασφαλίσει συνεργασία με εξωτερικά εργαστήρια.

Σε ό,τι αφορά τις ιστολογικές εξετάσεις (βιοψίες), αλλά και πολύ ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις,τα δείγματα αποστέλλονται στο εργαστήριο NATIONWIDE του LEEDS στην Αγγλία. Η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι μακρόχρονη και η εμπιστοσύνη στην ποιότητα των υπηρεσιών του απόλυτη.

Για την διάγνωση νόσων όπως η Λεϊσμανίωση (ΚΑΛΑΖΑΡ), Διροφιλαρίωση (σκουλήκι καρδιάς), Ερλιχίωση, AIDS και Λευχαιμία της Γάτας συνεργαζόμαστε με εξωτερικό εργαστήριο της πόλης μας, το οποίο μας παρέχει την δυνατότητα άμεσων και αξιόπιστων αποτελεσμάτων.

Τεστ ταχείας διάγνωσης χρησιμοποιούμε μόνον για την διάγνωση της ΠΑΡΒΟΪΩΣΗΣ του σκύλου (Τύφος).

Για την εξέταση κοπράνων, την κυτταρολογική εξέταση δειγμάτων αίματος καθώς και την εξέταση ξεσμάτων δέρματος για τον εντοπισμό εξωπαρασίτων, στο ιατρείο υπάρχει ειδικό μικροσκόπιο το οποίο είναι συνδεδεμένο με μικροκάμερα και οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έτσι, οι ιδιοκτήτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και αυτοί την εξέταση του δείγματος και να βλέπουν τα ευρήματα.

Τα ακόλουθο βίντεο είναι παράδειγμα μικροσκοπικής εξέτασης:
  Δείγμα αίματος για την διάγνωση της νόσου Διροφιλαρίωσης (Σκουλήκι της καρδιάς)

 

Όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων φυλάσσονται στο ιατρείο σε ειδικό αρχείο και ηλεκτρονικούς φακέλους και βρίσκονται πάντα στην διάθεση των ιδιοκτητών.

FaLang translation system by Faboba